FoFe-uithangbord verwijderd na beëindigde samenwerking, Maisha Neus ziet af van interview
Het uithangbord met de naam FoFe, dat aan de voorgevel van het pand van Broki was bevestigd, is gistermiddag op verzoek van uitbater Edo Doorson verwijderd.
De samenwerking tussen Edo Doorson, uitbater van Broki, en Maisha Neus van FoFe begon met hoge verwachtingen, maar eindigde in een teleurstelling vol schulden en misverstanden. Wat begon als een kansrijke samenwerking, veranderde al snel in een financiële en emotionele achtbaan.
Doorson, die bekend staat om zijn familiebedrijf Doorson Constructie, besloot Maisha te helpen toen hij hoorde dat ze met FoFe zou stoppen. Hij zag potentie in haar en wilde haar ondersteunen. “We hadden een fantastische opening en we waren allebei trots,” vertelt hij. Maar achter de schermen speelde zich een ander verhaal af. “Ze toonde geen respect naar mij toe en sprak op denigrerende toon tot me,” dat bracht de spanning en uiteindelijk de breuk vertelt Edo aan De Snelle Pen.
Als ik jou een keuken geef, moet jij zorgen dat het draaitEdo Doorson
Maisha kampte met schulden bij een geldschieter, die waren opgelopen van SRD 3.000 naar SRD 20.000. “Ze bleef maar vragen om hulp, en mijn hart brak. Uiteindelijk heb ik haar SRD 20.000 gegeven, maar later bleek dat de rente verder was opgelopen. Toen zijn we samen naar de geldschieter gegaan, waar ik nóg eens SRD 20.000 betaalde,” zegt Doorson. Maar het hield daar niet op. Niet lang daarna werd haar stroom afgesloten, en opnieuw sprong Edo bij met SRD 10.000.
De financiële afspraken tussen hen werden steeds complexer. Maisha had geen startkapitaal, maar wel potten, pannen en een barbeque set. “Ik zei: als ik jou de keuken geef, moet jij zorgen dat het draait. Ze had SRD 50.000 nodig voor voedingswaren, en uiteindelijk had ze SRD 100.000 bij mij geleend,” legt Edo uit. Het totale bedrag liep op tot SRD 119.475.
Ze kwamen overeen dat Edo de inkomsten zou beheren en Maisha een maandelijks loon van SRD 12.000 zou ontvangen. Maar al snel eiste ze SRD 15.000 per maand én extra geld voor inkoop. “Ik wilde het bedrijf uiteindelijk aan haar overdragen, maar na slechts vier dagen begon de spanning al te stijgen,” vertelt Edo.
Miscommunicatie en financiële spanningen escaleerden snel. Er was geen houtskool, en Maisha weigerde te werken als Edo het niet zou kopen. “Ze dreigde het personeel te berichten om niet te komen, en uiteindelijk plaatste ze online dat FoFe stopt.” Na die dag hoorde Edo niets meer van haar.
Maar wat moest hij doen met de overgebleven voorraad? “Ik heb de spullen gekocht, ik kan ze niet weggooien,” zegt hij. Toen Maisha haar spullen terug wilde, stelde Edo een voorwaarde: “Breng me mijn SRD 119.475, dan krijg je je spullen.”
De situatie liep verder uit de hand toen Maisha haar kant van het verhaal op social media deelde, en Edo negatief besproken werd. “Mijn hart bloedt, ik wil Maisha niet kapotmaken. Maar schulden blijven zich opstapelen en ik kan dit niet laten gebeuren. Als ze doorgaat, ben ik genoodzaakt beslag te laten leggen.”
Edo kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn samenwerking met Maisha Hij had grootse plannen voor haar toekomst, maar voelt zich nu verraden. “Ik wilde Maisha tot een madam maken, iemand die op hakken zou lopen en haar zaken goed zou managen,” zegt hij met teleurstelling in zijn stem.
Maar het liep anders. “Ze had niets om in te brengen, en toch gaf ik haar een kans. Ik ben zelfs bereid haar te betalen voor het schilderen van de stoelen, maar de spullen die ze nu nog bij mij heeft, vertegenwoordigen bij lange na niet het bedrag dat ik in de samenwerking heb gestoken.” Zijn stem verraadt frustratie.
Wat hem het meest steekt, is de manier waarop de situatie is geëscaleerd. “Ik heb haar een duwtje in de rug gegeven, en nu kiest ze ervoor om mij op social media kapot te maken.” Hij laat een diepe zucht. “Als ze hiermee doorgaat, ga ik beslag laten leggen op wat ze nog heeft.” De redactie had ook afspraken met Maisha voor een interview, maar ze heeft nog niet gereageerd.
De Snelle Pen richt zich op de zachte kant van de journalistiek: human-interestverhalen. Wij laten ons niet lenen voor roddels of laster, maar focussen uitsluitend op de feiten uit onze eigen interviews. Onze human-interestverhalen kunnen gaan over maatschappelijke misstanden, familiedrama’s, burenruzies of langlopende conflicten. Human-interest stories zijn journalistieke verhalen die zich richten op de menselijke kant van het nieuws. Ze belichten persoonlijke ervaringen, emoties en sociale kwesties, waardoor lezers zich betrokken voelen bij de hoofdpersonen.