Familieconflict rond nalatenschap Del Prado escaleert
Een familieruzie over de nalatenschap van de familie Del Prado is in volle gang.
“Ik ontken nadrukkelijk alle ongefundeerde beschuldigingen van Danielle del Prado in het eerder gepubliceerde artikel,” stelt Ruben del Prado, broer van Danielle tegenover De Snelle Pen. Volgens hem was zijn zus volledig op de hoogte van de juridische status van het huis aan de Herman Snostraat 9 en de erfpachtsituatie die in 2036 afloopt.
“In 2019 informeerde mijn notaris mij dat Danielle het onroerend goed niet zou kunnen erven vanwege haar Amerikaanse nationaliteit. Daarom werd een juridisch plan opgesteld, waarmee zij instemde.” De documenten, waaronder de Akte van Scheiding en Deling, werden ondertekend bij notarissen in zowel Suriname als de Verenigde Staten.
Ondanks de afspraken, distantieerde Danielle zich later van de regeling. “Ze eiste haar deel uit vaders nalatenschap op, wat ik haar heb uitgekeerd. Toch koos ze ervoor haar verantwoordelijkheden te negeren en een journalist in te schakelen om haar onwaarheden publiekelijk te verspreiden.”
Uit WhatsApp-berichten blijkt volgens de broer dat Danielle op de hoogte was van de juridische implicaties. “In 2023 ontving zij het volledige bedrag waarop zij recht had en stond ze er zelfs op dit vóór het overlijden van onze moeder te krijgen. Toch heeft zij beslag laten leggen op mijn huis.”
Danielle zou via de media proberen zijn naam in diskrediet te brengen. “Haar bewering dat zij nooit instemde met bijdragen aan de zorgkosten van onze moeder is onjuist. Een brief van haar advocaat bevestigt dat ze ‘niet meer betrokken wenste te zijn bij de zorg’.”
Ook financieel zou Danielle jarenlang op familie hebben geleund. “Mijn ouders betaalden haar dure opleidingen, terwijl ze een luxueuze levensstijl had. Mijn vader loste zelfs $30.000 aan haar creditcardschulden af.”
De broer stelt dat hun vader in Amerika werd uitgebuit. “Hij werkte in haar huis en bedrijf, terwijl wij haar financieel bleven ondersteunen. Uiteindelijk zette ze hem uit huis en moest ik hem verhuizen.”
Ook na het overlijden van hun moeder ontstond onenigheid. “Het huis werd voor de helft van de taxatiewaarde verkocht vanwege inbraken. Danielle weigerde haar schriftelijke verplichting om bij te dragen aan de zorgkosten van onze moeder na te komen.”
Danielle heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen. “Ze eist nog meer geld van mij. Ik wacht de uitspraak af voordat ik verdere informatie verstrek. Het is betreurenswaardig dat ze onwaarheden verspreidt.”
*Disclaimer:
De Snelle Pen richt zich op de zachte kant van de journalistiek: human-interestverhalen. Wij laten ons niet lenen voor roddels of laster, maar focussen uitsluitend op de feiten uit onze eigen interviews. Onze human-interestverhalen kunnen gaan over maatschappelijke misstanden, familiedrama’s, burenruzies of langlopende conflicten. Human-interest stories zijn journalistieke verhalen die zich richten op de menselijke kant van het nieuws. Ze belichten persoonlijke ervaringen, emoties en sociale kwesties, waardoor lezers zich betrokken voelen bij de hoofdpersonen.